BSO Lumiar Valley

“In a large-scale study which children themselves were asked about their play preferences, outdoor play with friends came out on top.” – Peter Gray

Bioritme-model
Kinderen die bij Lumiar op school zitten profiteren van het bioritme-model: spelen en leren in balans door de dag heen. Onze kinderen spelen dus bijvoorbeeld ook ’s ochtends of tussen de middag lang(er) buiten, wat op een gewone school meestal niet kan. Onze schooldagen duren daarom langer, aangezien ontspanning door de hele dag kan plaatsvinden. ‘BSO’ is daarom geïntegreerd in het dagritme van Lumiar en kinderen hebben daarom geen merkbare overgang van school en vrij zijn. We noemen het technisch dus wel BSO, maar dat is vooral vanwege financiële voordelen: ouders kunnen voor dat deel van het schoolgeld kinderopvangtoeslag aanvragen. Je betaalt dus, als je op de basisschool van Lumiar zit, niet extra voor onze ‘BSO’, aangezien dit integraal onderdeel is van ons schoolprogramma en het schoolgeld. Je kunt er dus niet voor kiezen om geen ‘BSO’ af te nemen, omdat school en onze geïntegreerde ‘BSO’ bij ons geen twee verschillende dingen zijn.

Buitenspelen
Het gedachtegoed van Lumiar rondom spelen in de natuur is geïnspireerd door de jarenlange ervaring in onder andere Denemarken, Finland en Zweden. In die landen is het heel gebruikelijk dat kinderen veel in de natuur spelen. Lumiar biedt bijzondere buitenschoolse opvang met nadruk op buiten, de natuur in. Lumiar gelooft in de kracht van buiten zijn en alle kinderen van Lumiar spelen en leren daarom ook veel buiten. Toch biedt Lumiar meer: een workshop programmeren, Engels leren, ukelele leren spelen of een dance clinic? Bij Lumiar kan het allemaal en hebben de kinderen volledige inbreng in de activiteiten die we organiseren.

Nu BSO bij Lumiar voor kinderen van andere basisscholen!
Voor kinderen die op een reguliere basisschool zitten is ontspanning, waaronder buitenspelen in de natuur, daarom extra belangrijk. Voor die kinderen bieden wij de mogelijkheid om buiten hun schooltijden mee te spelen en te genieten van de buitenlucht en interessante activiteiten, zodat ze hun energie van het stilzitten kwijt kunnen raken, hun koppies kunnen legen en zo ook weer nieuwe energie op te doen.

Lumiar biedt een verrijkend programma aan voor kinderen van (bijna) alle basisscholen in Leidsche Rijn: Lumiar Valley.

Gaat jouw kind niet naar de school van Lumiar en wil je wel graag dat je kind gebruik gaat maken van de voordelen van Lumiar, waar vooral de nadruk wordt gelegd op plezier, beleven en talentontwikkeling? Lees dan hier verder over Lumiar Valley. Je mag van ons een paar keer vrijblijvend komen meedoen om te ervaren hoe het is!