Team

“I touch the future. I teach.” – Christa McAuliffe

Bij Lumiar geloven we in een stabiele omgeving voor onze leerlingen. In tegenstelling tot de meeste niet-bekostigde scholen, hebben onze vaste leerkrachten en begeleiders in (loon-)dienst en ontvangen ze salaris. Onze mensen zijn vakmensen met voorliefde voor de natuur en delen dezelfde visie en passie: kinderen moeten zich kunnen ontwikkelen tot wie ze zijn in een veilige en vertrouwde omgeving.

Ons team bestaat uit leerkrachten, vakdocenten en pedagogen. We stellen ze graag aan jullie voor!

Susanne

Susanne Vriesendorp – coach
Susanne is leerkracht/coach bij Lumiar en heeft al bijna 20 jaar haar sporen in het onderwijs verdiend. Susanne heeft ruime ervaring opgedaan op verschillende scholen en is gespecialiseerd in ‘spelen’. Gedurende haar loopbaan kreeg ze steeds meer het gevoel dat het anders moest. Susanne zet zich daarom nu met liefde en enthousiasme in bij Lumiar met als doel op creatieve en vindingrijke manier het beste onderwijs voor ieder kind te realiseren. Susanne is dol op haar gezin, haar honden en haar (enorme!) paard.

Oscar

Oscar van Leeuwen – coach
Oscar is leerkracht/coach bij Lumiar en studeerde af aan HBO Pedagogiek en Pabo. Hij werkt sinds 2002 in het onderwijs. Naast zijn werk voor de klas heeft Oscar zijn eigen coachingbureau en helpt hij andere leerkrachten meer in hun kracht te komen te staan met zichzelf en in hun contact met de kinderen. Oscar houdt van de de natuur en is graag elke dag buiten. Oscar heeft een hoge mate van sensitiviteit voor contact en inzicht in de dynamiek daarvan, brengt humor en speelsheid in, heeft een helder onderscheidingsvermogen en is duidelijk in het verwoorden van de kern, zodat kinderen volledig zichzelf kunnen zijn.

Peter Smith – coach
Peter is leerkracht/coach bij Lumiar en weet als geen ander hoe het is om te werken op een democratische school. Na zijn PABO heeft Peter twee jaar gewerkt op de oudste democratische school ter wereld, Summerhill in Engeland. Peter is gek op sport en bestuurslid bij de Tielse Jeugdvakantieweken waar hij de sport- en spelactiviteiten organiseert.

Arthur Krijgsman – coach
Arthur Krijgsman-Bloembergen was als ICT-er werkzaam bij een grote bank en is nu leerkracht, afgestudeerd aan de PABO in 2015. Daar heeft hij zich verdiept in kinderparticipatie, ouderbetrokkenheid en veel literatuur over goed onderwijs. Dit schooljaar gaat hij een studie ‘kindercoach’ volgen en hij wil kinderen vooral helpen in hun ontwikkeling en in het kind mogen zijn, niet alleen voor ‘later’, maar zeker ook voor ‘nu’. Arthur houdt van zijn gezin en is (met hen) regelmatig in bossen/buiten te vinden. Ook maakt hij graag foto’s, houdt hij van delen via sociale media, leest hij spannende en informatieve verhalen en houdt hij van muziek.

Kiska

Kiska Frenken – coach, onderwijspedagoog en schoolleider
Kiska is na haar Pabo-opleiding gaan doorstuderen aan de VU en rondde daar Onderwijspedagogiek af. Na een aantal jaren voor de klas heeft zij gewerkt als onderwijsadviseur waar zij scholen adviseerde hoe te innoveren. Ze heeft ondermeer Jenaplan- en speciaal onderwijs-scholen begeleid, geadviseerd over De Vreedzame School en leerlijnen geïmplementeerd. Kiska gelooft dat elk kind uniek en talentvol is en vindt het belangrijk dat elk kind daadwerkelijk gehoord en gezien wordt. Ze slaat de brug van theorie naar praktijk en adviseert en treedt hierbij ook als coach op voor haar collega’s. Kiska betekent “puur” in het Russisch, en dat is zoals zij ook is en zoals zij kinderen ziet. Bij Lumiar kan Kiska haar idealen waarmaken: samen het ideale onderwijs creëren voor ieder kind!

Eline

Eline Krul – pedagogisch begeleider kleuters 
Eline is sinds februari 2016 bij Lumiar betrokken en is afgestudeerd als Pedagogisch Manager Kinderopvang. Eline gelooft in ‘de kracht van het kind’ en dat ieder kind zijn eigen unieke ontwikkelingsreis heeft. Ze sluit als van nature aan bij het kind i.p.v. het systeem, en kijkt anders naar kinderen waardoor ze echt alle kansen aan alle kinderen kan bieden. Eline is samen met Susanne verantwoordelijk voor de kleinsten bij Lumiar. Daarnaast werkt ze mee aan de opstart van Lumiar Petites en in die rol zorgt zij voor ontwikkeling en borging van onze visie. De kinderen zijn gek op haar, -en zij op hen!

Lize

Lize van der Meer – orthopedagoog
Lize heeft in 2015 haar bachelor Pedagogische Wetenschappen afgerond aan de UU en is dit jaar afgestudeerd als orthopedagoog. Ze ondersteunt kinderen van alle leeftijden, o.a. op het gebied van hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook is zij de sparringpartner voor de overige teamleden. Daarnaast is Lize gediplomeerd dansdocent en geeft al ruim 10 jaar dansles. Ze leidt ook jonge meiden op voor dansdocent. ‘Haar’ dansgroepen behoren tot de top van Nederland. In 2015 werd een van haar groepen onder haar leiding nationaal bondskampioen. Lize motiveert kinderen op speelse wijze om het beste uit zichzelf te halen. Ze is wars van ‘labels’ en kijkt naar wat een kind echt nodig heeft, zodat het tot volle bloei kan komen.

Saskia Furst– pedagogisch concierge
Saskia heeft een achtergrond hoog in de bergen. Zij heeft ruim 10 jaar in de rust en ruimte van de hoogste bergen van Europa gewoond en gewerkt, onder andere als gids. Terug in Nederland vond zij rust in onder andere het volgen en inmiddels ook geven van trainingen op het gebied van Qigong. Ze heeft de afgelopen jaren veel gewerkt met kinderen en het afstemmen op de energie van kinderen. In haar functie bij Lumiar ondersteunt ze het team door organisatorische en logistieke zaken over te nemen.

marianne hafkamp

Marianne Hafkamp – onderwijsassistent
Marianne is stagiair onderwijsassistent bij Lumiar en ondersteunt de leerkrachten waar het maar nodig is. Inmiddels is zij dan ook onmisbaar geworden voor ons! Marianne is dat extra paar waardevolle handen en ogen. Ze is dol op de natuur en ze houdt van geintjes: de kinderen lopen daarom ook met haar weg!

Janneke Planjé – pedagogisch begeleider / (inval-) coach
Janneke is afgestudeerd als leerkracht met aantekening Jenaplanonderwijs en is een bekend gezicht bij Lumiar. Ze brengt haar liefde voor natuur, creatie, muziek en toneel graag over op de kinderen, en doet dat op een geduldige en speelse manier. Naast haar werkervaring op verschillende scholen en BSO’s, verzorgt Janneke ook creatieve workshops en heeft ze vrijwilligerswerk gedaan op een muziekschool in Zanzibar.

Marieke van der Heijden – pedagogisch begeleider / (inval-) coach
Janneke is leerkracht en heeft ruim 15 jaar ervaring binnen het Montessori-onderwijs. Sinds mei 2016 is zij vaste invalkracht bij Lumiar. Marieke maakte kennis met Lumiar tijdens een van onze informatieavonden, en wat ze zag en hoorde was een feest van herkenning: zo is hoe zij het onderwijs ziet!