Lumiar Petites kinderopvang

“And at the end of the day, your feet should be dirty, your hair messy, and your eyes sparkling.” – Anonymous 

Lumiar Petites: Flexibele kinderopvang van Lumiar, voor kleintjes tot 5 jaar
Een van de onderdelen van onze brede school is Lumiar Petites. Lumiar Petites is een uniek en kleinschalig kinderdagverblijf voor kinderen tot maximaal 5 jaar. 

De natuur in
De kinderen van Lumiar Petites spelen veel buiten en komen daardoor veel in aanraking met de natuur. Dat is een heel bewuste keus. Buiten spelen is gezond voor lijf en leden, de bewijsvoering daarvoor is overweldigend. Anderzijds is het onze overtuiging dat kinderen die buiten spelen meer zelfredzaam zijn en meer ‘echt’ verantwoordelijk. Dat zijn belangrijke waarden voor de rest van hun leven. Onze inspiratie komt uit Scandinavië en Duitsland waar men hiermee veel meer ervaring heeft dan in Nederland. 

Flexibele opvang en unieke programma’s voor elk kind
Lumiar Petites is een combinatie van een bijzondere kinderopvang en een school, waarbij de kinderen zich op een veilige en gezonde manier op motorisch, sociaal, emotioneel, taalkundig en cognitief vlak ontwikkelen. Voor ons is elk kind uniek, met een eigen karakter en een natuurlijke drang om zich te ontwikkelen. Om deze ontwikkeling te stimuleren, hanteren wij de visie van Natuurlijk Leren.

We hebben verschillende flexibele programma’s voor peuters en kleuters, zodat elk kind optimaal tot zijn recht komt en in zijn of haar eigen tempo op alle gebieden kan ontwikkelen. Uniek in Nederland is onze schakelgroep voor kinderen die al 4 jaar zijn maar bijvoorbeeld nog ‘te klein’ zijn voor de basisschool: bij Lumiar Grandes Petites kun je tot je 5e verjaardag in onze schakelgroep meedoen! Zo ervaart je kind de overgang naar de basisschool veel natuurlijker en groeit het er echt naar toe.

Peuter bloem

Meer informatie?
Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie, bijvoorbeeld over onze aanmeldprocedure of de kosten? Neem dan gerust contact met ons op! Voor meer informatie over het concept van Lumiar kun je onze veelgestelde vragen raadplegen.
Natuurlijk kun je ook vrijblijvend een paar keer komen spelen met je kind, of je kind direct inschrijven bij Lumiar Petites. Wil je je nog niet direct inschrijven maar wel een plekje op de wachtlijst bemachtigen? Zorg dan dat je je voor-inschrijft.

Lumiar Petites is een onderdeel van Brede School Lumiar en werkt daarom ook volgens dezelfde visie. Uiteraard hanteren we een aangepast pedagogisch beleid voor Lumiar Petites, dat je hier volledig kunt inzien.

Lumiar Petites is aangesloten bij de Brancheorganisatie Kinderopvang. (Klik hier voor meer informatie over deze brancheorganisatie.)

logo_bk_Liggend_def