Lumiar Valley

“Our economy is built upon convergent thinkers, people that execute things, get them done. But artists and designers are divergent thinkers: they expand the horizon of possibilities.” – John Maeda

Kinderen worden geboren als divergente denkers. Divergent denken is wat mensen bedoelen als het gaat over ‘out of the box’ denken. Het gaat daarbij om het proces van het bedenken van nieuwe ideeën, het komen met oplossingen en het zoeken naar alternatieven.In het ‘standaard’ onderwijs leren kinderen echter het divergent denken af, mede doordat ons reguliere onderwijssysteem vragen bedenkt (of denkt te willen bedenken) waar enkel één antwoord mogelijk is. Divergent denken is nodig bij creativiteit, en als dat vermogen verdwijnt is dat ontzettend zonde.

divergent denken

Lumiar Valley: ontwikkel je talenten spelenderwijs
Voor alle kinderen tussen de 4 en 14 jaar, die niet op de basisschool van Lumiar zitten, is er daarom Lumiar Valley. We bieden een BSO waar we veel de natuur in gaan en buitenspelen, maar daarnaast nog meer: Lumiar Valley biedt workshops en projecten met als doel het ontdekken en ontwikkelen van talenten. Deze projecten en workshops zijn voor alle kinderen toegankelijk en aangepast aan de leeftijd van je kind.

Meer weten?
Wil je meer weten over de programma’s, locaties, kosten of hoe je je kunt aanmelden? Volg dan de linkjes.