Bestuur

“You must be the change you wish to see in the world.” – Mahatma Gandhi

Het bestuur van Lumiar ligt in handen van Lumiar Nederland. Lumiar Nederland bestuurt de stichtingen van Lumiar. Het stichtingsbestuur wordt gevormd door:

Seth van der Meer

Seth van der Meer – Voorzitter bestuur
Seth heeft het onderwijs met de paplepel ingegoten gekregen. Zowel omdat zowel zijn opa als moeder onderwijzers waren, maar ook zelf is hij een product van onderwijsvernieuwende scholen zoals de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven en het Montessori Lyceum Herman Jordan in Zeist. Seth is ondernemer en hij richtte samen met Lianne en Josee Lumiar op. Als voorzitter van het bestuur en oprichter treedt Seth o.a. op als spreker bij de informatiebijeenkomsten en staat hij de pers te woord. Ook is Seth verantwoordelijk voor de borging van de visie van Lumiar en de strategische ontwikkeling van het Lumiar-concept.
Meer informatie over Seth op LinkedIn.

Viola Tollenaar – Zakelijk directeur
Viola is afgestudeerd aan de Kunstakademie in Den Bosch. Naast haar eigen grafisch ontwerpbureau heeft zij zich verdiept in het onderwijs en een aantal jaren les gegeven op Het Grafisch Lyceum in Utrecht. Hier combineerde zij creativiteit en onderwijs. Binnen het onderwijs heeft zij zich ook veelal beziggehouden met onderwijsvernieuwing. Vanaf 2009 is Viola directeur van Het Fantaziehuis; een creatief huis met kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Viola houdt zich naast inhoudelijk beleid voor een groot deel bezig met zakelijke aspecten binnen Het Fantaziehuis en nu ook Lumiar.
Meer informatie over Viola op LinkedIn.

Wendy Tollenaar – Algemeen directeur
Wendy is afgestudeerd theaterdocent en dramaturg. Theater en onderwijs heeft zij zeven jaar gecombineerd binnen ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en Zwolle, waar zij theatergeschiedenis en dramaturgie lessen heeft verzorgd. Sinds 2009 is zij directeur van Het Fantaziehuis en legt zich toe op inhoud, creativiteit en stimulering en begeleiding van mensen. Binnen Lumiar is dit ook haar voornaamste taak.